La nostra història

Art en el pinzell des de 1933

Josep Escoda Roig (1902-1982) crea a Sabadell, província de Barcelona, una petita empresa de brotxes i pinzells per la decoració i les Belles Arts. Era la tardor de 1933. Escoda (pel cognom del fundador) es convertia així en la primera fàbrica a Espanya de pinzells ja que fins llavors els artistes utilitzaven aquells fabricats a d’altres països europeus, especialment França i Alemanya.

El petit negoci que va aixecar Josep Escoda va tenir una petita aturada durant els anys de la Guerra Civil espanyola, reprenent l’activitat empresarial a principis dels anys 40. Era temps de postguerra i hi havia moltes dificultats per obtenir matèries primeres de qualitat. Malgrat això, la fàbrica de pinzells Escoda va anar creixent poc a poc.

L’ímpetu de Josep Escoda per fabricar el millor pinzell pels artistes es va anar transmeten de generació en generació. Primer, als fills del fundador: Josep i Ricard. I aquests ho varen contagiar també als seus fills: Anna, Ricard, Marc i Josep. Ja som tres generacions de pinzellaires que estimem el que fem, continuant amb el llegat del cognom Escoda.

Podem dir que estem molt orgullosos del nostre paper al món artístic i la nostra participació amb les Belles Arts des de fa més de 85 anys.

L’objectiu de Josep Escoda segueix molt present avui en dia, així com la forma de treballar. Seguim fabricant els pinzells i les brotxes amb el procés tradicional, el mateix que han seguit les generacions anteriors. I hem aconseguit quelcom molt important per nosaltres: fer de la tradició un art. Això sí, adaptant-nos sempre als nous temps i cercar una millora contínua.

Per fer el millor pinzell possible tenim molt en compte que els nostres productes són una aportació industrial al món de l’art, els pinzells i brotxes Escoda són la nostra contribució per als artistes de tot el món. I podem dir que estem molt orgullosos del nostre paper al món artístic i la nostra participació amb les Belles Arts des de fa més de 85 anys.

També et pot interessar