Com ho fem

#thebrushmakers

És de vital importància per nosaltres poder comptar amb els millors pèls fins com la Marta Kolinsky i la seva varietat Tajmyr, el Petit Gris de Rússia, l’Orella de Bou d’Europa, el Turó dels EUA i del Canadà, el Teixó i les cerres de la Xina o el poni de Mongòlia. Des del principi, per Escoda, comptar amb materials de qualitat és el que ens permet fer pinzells de qualitat.

Al mateix temps, i des de fa ja uns quants anys, poc a poc anem incorporant fibres sintètiques al nostre catàleg. Actualment comptem amb vuit tipus de fibres artificials amb gran varietat de colors, diàmetres, nervis i durabilitat. Fibres artificials que ni al tacte ni a la vista poden diferenciar-se del pèl natural.

Tenir una bona matèria primera és el que ens permet crear pinzells que s’han convertit en una eina reconeguda i estimada no sols per a aquarel·listes i pintors a l’oli o en acrílic, sinó també per ceramistes, decoradors de la porcellana, odontòlegs, restauradors, cristallers, etc.

La fabricació del pinzells que duem a terme a Escoda és la tradicional i artesanal ja que fem cada pinzell a mà, d’un en un. El procés és únic i els nostres pinzellers i pinzelleres són tots uns experts amb anys de formació.

La fabricació del pinzells que duem a terme a Escoda és la tradicional i artesanal ja que fem cada pinzell a mà, d'un en un.

En primer lloc, s’embolica el floc de pèl (natural o artificial) en una peça metàl·lica embotida i recoberta per una fina capa de níquel o d’or de 14 quirats, formant la part inferior del pinzell. La superior és el mànec, una peça de fusta a la qual li estampem el número, la marca, el nom de la sèrie, el tipus de pèl i la ciutat on es fabrica.

Totes dues parts s’uneixen gràcies al triple ranurat, exclusiu i registrat oficialment per Escoda, que farà que la virola romangui per sempre fixada al mànec de bedoll. Per a finalitzar, una última operació també exclusiva d’Escoda que inclou una recepta secreta. Consisteix en un planxat i assecat simultani del ble de pèls mitjançant un producte natural. D’aquesta manera aconseguim que tots els pèls mantinguin la forma que li hem donat en el moment de fabricar el pinzell.

Aquest procés de fabricació de pinzells fa que ens agradi referir-nos a la família Escoda com #thebrushmakers (els fabricants de pinzells) fent de la tradició pinzellera tot un art.

També et pot interessar