Com cuidar dels teus pinzells?

Els pinzells, ja siguin de pèl natural o sintètics, necessiten un seguit de cures especials. No només per allargar la seva vida útil, sinó per fer dels pinzells una eina òptima que manté sempre la forma i les seves qualitats inicials. Només un pinzell ben conservat permetrà dur a terme una feina artística de gran qualitat. Per això, volem donar-te uns quants consells per cuidar dels teus pinzells Escoda:

Com cuidar dels teus pinzells?

1. Netejar

Per nosaltres, les cures dels pinzells són equivalents a les que faríem al nostre propi cabell. Així que després de cada ús el millor és netejar cada pinzell que s’hagi utilitzat. Comença esbandint el pinzell en un got amb aigua i a continuació ensabona’l per eliminar les restes de pintura fins que l’escuma sigui incolora. Frega el pinzell contra la teva mà per eliminar l’escuma del sabó i esbandeix-lo de nou. Per a la neteja de pinzells, et proposem utilitzar el sabó en pastilla fet amb oli d’oliva verge extra Escoda.

2. Condicionar

Una vegada el pinzell està net arriba el moment de condicionar-lo. Pots fer-ho amb una mica d’oli d’oliva verge extra, pentinant la punta del pèl en la seva posició correcta per assegurar el manteniment de la forma. Tenir el pèl hidratat i ben pentinat et permetrà més precisió als teus treballs. Amb el sabó condicionador vegetal en crema Escoda pots netejar i condicionar a la vegada els teus pinzells gràcies a la seva elaboració tradicional amb sabó potàssic i olis vegetals, sense perfums, colorants ni lleixiu.

3. Assecar

Quan tinguis els teus pinzells nets i condicionats és hora d'assecar-los. Amb una tovalloleta o una mica de paper de cuina retira la humitat que quedi al pèl i deixa que s'assequin a l'aire de forma horitzontal.

Errors habituals que hauries d'evitar:

- No deixis els pinzells amb pintura ja que corres el risc que s'assequi al pèl i serà molt difícil recuperar el format original.

- No deixis els pinzells submergits en aigua amb el pèl aixafat al fons ja que perdran la forma. Tampoc és bo submergir la virolla i el mànec perquè es poden espatllar.

També et pot interessar