Joseph Zbukvic

Un autèntic mestre de l’aquarel·la

Joseph Zbukvic (Zagreb, 1952) és un dels aquarel·listes contemporanis més destacats i un dels Mestres més importants de la nostra època, tot i que de jove els seus pares van intentar allunyar-lo del seu interès per l’art i va passar un temps estudiant idiomes i literatura a la universitat. La inestabilitat política a Croàcia va obligar la família Zbukvic a emigrar cap a Austràlia l’any 1970. Un cop a Melbourne va trobar l’oportunitat de desenvolupar la carrera artística graduant-se en Art a la Universitat Deakin l’any 1974. El seu enorme èxit es deu a la seva gran capacitat per transformar qualsevol temàtica en quelcom sensible, líric, atmosfèric i poètic.

Mestre de Mestres

Considerat per molts un mestre de Mestres, Zbukvic va rebre el seu primer gran premi artístic al 1974 a la seva universitat. Aquest va ser només el principi ja que des de 1978 es dedica a la pintura a temps complert. Els premis i reconeixements no van parar d’arribar, així com diverses exhibicions per tot el món. Concretament, en 40 anys de carrera ha guanyat més de 200 premis. A més, ha produït cinc DVDs educatius que han estat èxits de venda i també ha publicat el llibre “Atmosphere and Mood in Watercolor”. Als seus comptes en xarxes socials (@josephzbukvic) mostra les seves últimes obres i projectes com demostracions, workshops i exhibicions.

"Vaig descobrir els pinzells Escoda fa 30 anys per accident i immediatament em va impressionar la seva qualitat […]. Estaria perdut sense els pinzells Escoda."

Admiració i respecte mutu entre Escoda i Joseph Zbukvic:

“Vaig descobrir els pinzells Escoda fa 30 anys per accident i immediatament em va impressionar la seva qualitat, per això els he continuat utilitzant des de llavors. La capacitat de retenir les puntes més fines és insuperable i no la té cap altre pinzell. Estaria perdut sense els pinzells Escoda.”

També et pot interessar