Laurin McCracken

Un aquarel·lista realista guardonat

Laurin McCracken (Meridian, Mississippi, Estats Units) és un aquarel·lista realista guardonat que ha aplicat les seves habilitats com a arquitecte i fotògraf a l’aquarel·la. Les seves pintures es troben en col·leccions permanents del Museu de l’Aquarel·la Fabrino a Itàlia, el Museu Nacional de la Xina a Beijing, el Museu de la Universitat de Mississippi i altres institucions; ha participat en exhibicions per tot el món. Actualment, és el líder nacional de Fabriano in Acquarello als Estats Units, així com president del Comitè Assessor de la mateixa associació. A més, destaca la seva tasca com a docent que treballa per formar futurs aquarel·listes.

Inspiració de l’artista

Segons Laurin McCracken, el seu treball està influenciat per l’art flamenc i holandès del segle XVI i XVII. A la seva obra destaca l’alt nivell de detall que normalment no s’associa amb l’aquarel·la, però a les seves pintures es pot observar fàcilment. Una de les seves referències és la cita de Henry David Thoreau: “No és el que mires el que importa, és el que veus” que aplica a les seves aquarel·les per aportar valor. Ell mateix defineix ésser artista com la combinació d’habilitats i un domini fonamental de l’ofici.

"En els darrers anys, quan pinto un quadre important (ja sigui un encàrrec substancial o un que vull presentar a un concurs referent), generalment pinto amb els meus pinzells Reserva immediatament a mà i seguidament segueixo amb els meus pinzells Versàtil."

Els pinzells preferits de Laurin McCracken:

“A la meva pròpia pintura, la meva primera elecció sempre són els pinzells Kolinsky Reserva. Però, com que vull saber què estic recomanant als meus alumnes a les meves classes, acostumo a pintar amb els pinzells Versàtil i Chronos. En els darrers anys, quan pinto un quadre important (ja sigui un encàrrec substancial o un que vull presentar a un concurs referent), generalment pinto amb els meus pinzells Reserva immediatament a mà i seguidament segueixo amb els meus pinzells Versàtil. Quan necessito un pinzell més rígid, vull tenir a mà el Versàtil. En resum: la majoria dels artistes que veig podrien fer gairebé qualsevol cosa dins de la seva capacitat, i fer-ho una mica millor, amb pinzells Versàtil. Aquells pintors una mica millors haurien d’estar encantats amb la manera com es manegen els pinzells Chronos.”

També et pot interessar